Wie wij zijn

Cult North is een opkomend initiatief dat zich richt op kunsteducatie en passie ontwikkeling, onder de jonge autodidacte makers uit Rotterdam. Wij willen deze doelgroep kennis laten maken met diverse creatieve uitlatingen om zo in te spelen op het geluksgevoel en zingeving maar ook een infrastructuur naar professionalisering creëren. We werken vanuit de vraag van onze doelgroep en maken samen programma dat aansluit op de actuele wensen. Zo streven we naar een toegankelijke kunst en cultuursector en is cultuur bij ons geen middel maar een ecosysteem waar diverse domeinen zoals ook welzijn, zorg en educatie ook aanbod komen.

Op verschillende wijze organiseren wij activiteiten zoals panels, evenementen/festivals en masterclasses waarbij wij de jonge makers de mogelijkheid bieden om hun zelf te ontwikkelen, zich te laten horen en hun netwerk te vergroten. Wij spelen niet in op problemen, wij spelen in op passie!

Onze groep bestaat uit een multiculturele samenstelling van jonge ondernemers, creatives en jongerenwerkers die affiniteit hebben met de buurt en de bewoners. Hierdoor kunnen we doelgericht inspelen op de wensen van deze groep mensen. De taal van de jongeren wordt niet door elke organisatie gesproken. Wij merken dat nog veel instanties moeite hebben met het benaderen van de jeugd en ze te helpen bij de moeilijke zoektocht naar wat hun echt drijft.

Cult North is gevestigd op de Insulindestraat 60 waar wij dagelijks voor programma zorgen. Maak gerust een afspraak om bij ons langs te komen!

Wat wij doen

Als organisatie, zet Cult North zich in om voor de bewoners van Rotterdam te fungeren als ‘Third Place’. De ‘Third Place’ is de sociale omgeving die gescheiden is van de twee gebruikelijke sociale omgevingen van thuis (“eerste plaats”) en de werkplek (“tweede plaats”). Dit is een neutrale omgeving, voor iedereen toegankelijk met een laagdrempelig instapniveau. Een thuis weg van huis. Het voordeel van het aanbieden van een ‘Third Place’ als uitgangspunt van de activiteiten is dat er een ruimte wordt gecreëerd waar de bezoekers kunnen levelen, zonder dat hier verplichtingen aan gekoppeld zijn.

Omdat Cult North zich profileert en opereert als organisatie die ondersteunt op het gebied van ontwikkeling van passie gericht op creatieve interesse en beroepen, voelen de jongeren niet de druk maar wel de drive om te participeren in de activiteiten die aangeboden worden. Door de laagdrempeligheid van de events kunnen de jongeren allereerst oriënteren, vervolgens verdiepen en zien zij de voordelen van het bijwonen van de events op hun persoonlijke ontwikkelingen.

doelgroep

Cult North richt zich voornamelijk op jongeren tussen de 14 en 27 jaar woonachtig in Rotterdam Noord. We hebben de focus op kwetsbare jongeren. Denk hierbij aan diverse problemen zoals werkloosheid, armoede, verslaving, crimineel verleden maar ook onzekerheid of depressie.

Meet the team

Mitchel Samson

Directeur

Britney Lindo

Coach & Social Worker

Matt Bonilla

Hoofd Docent & Beheerder Studio

Jethro Minheere

Coach, Marketing & Communicatie

Kels Xuan

vertrouwenspersoon

Michently Siliee

Content Manager

Jorn Ambaum

Netwerker & Social Worker

Maxime Lems

Project Manager The Word Club

Abdi-Shakur Omar

Coach & Webmaster

Shaka Badiako

Coach / Project Manager Cult North Radio

Anouk Bol

Coach / Productie

Ziya

Ziya Görer

Co-Founder & Motivational Speaker

Partners