Our Events

Op verschillende wijze organiseren wij activiteiten zoals panels, evenementen/festivals en masterclasses waarbij wij de jonge makers de mogelijkheid bieden om hun zelf te ontwikkelen, zich te laten horen en hun netwerk te vergroten. Wij spelen niet in op problemen, wij spelen in op passie!

The house of r&b and Neo-soul

Pure Love is een uniek evenement dat de schijnwerpers richt op Nederlands internationaal soul- en R&B-talent. In een intieme setting, bekend als de huiskamersessies, treden twee artiesten op voor een select publiek. Tijdens deze bijzondere avonden delen de artiesten niet alleen hun muziek, maar ook persoonlijke verhalen, angsten en geheimen, waardoor een diepgaande en intieme ervaring ontstaat. Met slechts 20 beschikbare plaatsen biedt Pure Love een exclusieve en betekenisvolle belevenis. Dit evenement wordt ondersteund door Popunie Rotterdam.

Naast de huiskamersessies organiseert Pure Love XL-edities, waarbij 3 artiesten en een DJ optreden, geschikt voor een breder publiek. Deze XL-evenementen vinden plaats in samenwerking met locaties zoals Cafe Dox van het Luxor Theater, Poppodium BIRD en MONO. Jaarlijks werken we ook toe naar een Pure Love Tour, waarbij we 3 getalenteerde artiesten coachen en meenemen op een tournee langs verschillende steden. Eerdere optredens hebben artiesten als Lizzy, Leela Rosa, Della Fox, Murv en Neema Nekesa op ons podium gezien.

Pure Love

Wanneer: Eenmaal per 2 maanden
Locatie: Cult North, MONO, Cafe Dox, BIRD
Voor wie: Singer/Songwriters / Muzikanten en Instrumentalisten (14 - 31 jaar)

More Life x Open Mic

Wanneer: Eenmaal per 2 maanden
Locatie: De Banier
Voor wie: Rappers, Zangeressen/Zanger en Dansers (14 - 31 jaar)

creatieve expressie

More Life x Open Mic is een Rotterdamse bijeenkomst die jongeren verenigt in een omgeving van creatieve expressie en sociaal contact. Dit evenement biedt jongeren een podium om hun talenten te tonen, of het nu gaat om dans, rap, zang, spoken word of andere vormen van zelfexpressie. Het belangrijkste doel is jongeren de kans te geven om zich uit te drukken en te groeien, terwijl ze ook kunnen deelnemen aan discussies over de impact van sociale media. Het draagt bij aan zelfvertrouwen en biedt een positieve en inspirerende omgeving voor jongeren.

The Word club

Wanneer: Eenmaal per 2 maanden
Locatie: De Maaskantine, MONO en Theater aan de Rijn (Arnhem).
Voor wie: Woordkunstenaars / Letteren (14 - 31 jaar)

de perfecte match tussen woord en beeld

The Word Club is dé plek waar jonge woordkunstenaars samenkomen en hun verhalen delen. Vaak krijgen spoken word artiesten, dichters en schrijvers niet de erkenning die ze verdienen voor hun persoonlijke kunstvormen. De unieke en eigenzinnige verhalen die op deze creatieve manier tot leven komen, verdienen het om gehoord te worden. Bij The Word Club is er ruimte voor allerlei vormen van expressie, van rauw en robuust tot zacht en teder.

Tijdens The Word Club-evenementen krijgen 3 woordkunstenaars en een open mic de kans om hun talent te laten zien. Elke editie staat in het teken van een specifiek thema, dat wordt bedacht door de levendige The Word Club-community. Het programma bestaat doorgaans uit 2 jonge woordkunstenaars en 1 gevestigde naam, allemaal jonge makers met veelbelovend talent. Eerdere optredens hebben onder andere Amara van der Elst, Benzo Karim en Kenny Gomes op het podium gezien.

Naast onze evenementen bieden we ook wekelijkse programma's aan, wat resulteert in een groeiende gemeenschap van jongeren die betrokken zijn bij ons initiatief. The Word Club heeft waardevolle partnerschappen met organisaties zoals Spraakuhloos, Schiedamse Poetry Slam, De Noorderdicht en Rotterdamse Poetry Slam.

Cult beats

Wanneer: Eenmaal per 2 maanden
Locatie: Cult North / Mono / Noordpool
Voor wie: Producers, beatmakers en audio-engineers e(19 - 31 jaar)

Cult Beats is hét platform voor producers, beatmakers en audio-engineers en heeft als hoofddoel om deze creatieve gemeenschap met elkaar te verbinden en te ondersteunen in hun ontwikkeling. In het verleden hebben we al succesvolle gastlessen, inspirerende masterclasses en vruchtbare samenwerkingen gehad met getalenteerde artiesten zoals Ilias op de Beat, Maey, Kilian (Couture33) en zelfs Brother Ali uit de Verenigde Staten. Cult Beats heeft sterke partnerships met lokale organisaties zoals Noordpool (de jongerenhub), Buma Cultuur en het Zuidplein Theater om zo de creatieve krachten in de regio te bundelen en te laten groeien.

Jong Talent Schittert in Studio de Bakkerij

JA Toch-avonden vormen een multidisciplinair en sociaal verantwoord programma dat jonge makers uit Rotterdam en omstreken een platform biedt. Dit programma, dat plaatsvindt in theater Studio de Bakkerij, geeft jong Rotterdams talent de kans om te schitteren, ongeacht hun discipline, of het nu dans, theater, beeldende kunst of muziek is. Elke avond staat in het teken van een maatschappelijk thema, zoals 'Taboes', 'Eenzaamheid' of 'Vriendschap', en wordt ondersteund door een interactief dialoog waar de hele zaal aan kan deelnemen.

JA Toch speelt een cruciale rol in de carrières van veel opkomende artiesten en laat zien wat er allemaal mogelijk is in een theater. Onder andere Tiziana (winnares Levels), Wowi (winnaar Grote Prijs van Rotterdam) en Kenny Gomes (theatermaker) hebben hier hun eerste optredens gehad. De toegangsprijs bedraagt slechts 6 euro per persoon, inclusief een gratis drankje. Deze symbolische entreeprijs zorgt ervoor dat alleen mensen binnenkomen die zich aan de regels zullen houden. Het programma vindt maandelijks plaats op de tweede vrijdag van de maand, en JA! Toch werkt samen met organisaties zoals Dona Daria, Studio de Bakkerij en North Sea Round Town

Ja! Toch

Wanneer: Maandelijks
Locatie: Studio de Bakkerij
Voor wie: Theatermakers (19 - 31 jaar)

Epic Sunday

Wanneer: Eenmaal per 2 maanden
Locatie: C470
Voor wie: Singer/Songwriters en fashion designers/liefhebbers (19 - 31 jaar)

Intieme Live Muziek bij C470 Rotterdam

Epic Sunday is een uniek platform dat hoogwaardige live muzikanten samenbrengt in een intieme setting bij fashion store C470 op de Zwaanshals in Rotterdam Noord. Deze bijzondere combinatie van mode, gemeenschap en muziek resulteert in een onvergetelijke ervaring. Het concept van Epic Sunday is eenvoudig: we nodigen getalenteerde artiesten uit verschillende muziekgenres uit om op te treden in de intieme 'Tiny Desk'-setting van C470. Deze optredens worden opgenomen en online gedeeld, zodat een breder publiek kan genieten van deze fantastische muziek.

Cult North Festival: Viering van Creativiteit in Rotterdam

Cult North Festival, gehouden in mei, is een jaarlijks evenement dat bruisende creativiteit en jong talent in Rotterdam in de schijnwerpers zet op het Noordplein. Dit dynamische festival omvat een divers scala aan kunstvormen, van muziek en dans tot theater en beeldende kunst. Het biedt een podium voor opkomende makers en geeft bezoekers de kans om te genieten van frisse, innovatieve kunst en cultuur. Of je nu een gepassioneerde kunstliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een dag vol inspiratie, Cult North Festival belooft een onvergetelijke ervaring te bieden.

Cult North Winter Festival, dat plaatsvindt in december, brengt de magie van de winter naar Rotterdam in de vorm van kunst en cultuur. Dit festival is speciaal ontworpen om jonge makers in de schijnwerpers te zetten en biedt een betoverende mix van liveoptredens, woordkunst, exposities en workshops. Dikke Mic is de sfeervolle locatie die als podium dient voor dit winterse evenement. Het is een viering van creativiteit en een kans voor jongeren om deel uit te maken van de bloeiende culturele scene van Rotterdam, allemaal in een feestelijke, winterse sfeer.

Cult North Festivals & Winter Festivals

Wanneer: Tweemaal per jaar
Locatie: Noordplein en Dikke Mic
Voor wie: Alle leeftijden

samenwerkingen en co-producties

Naast onze eigen vaste evenementen werken we jaarlijks aan een hoop andere activiteiten waaronder het kinderfestival Feestival op Noordplein, Eendrachtsfestival samen met Stichting de Nieuwe Lichting, Crooswijk op Stelten op het Schuttersveld, Tour Du Noord samen me SOL Rotterdam, Fanatics samen met SKVR, Grande Loge Festival samen met Grande Loge, Tell'em festival met Spraakuhloos, Maritiem Festival en Motion festival samen met Productiehuis Flow.Elke aflevering bestaat uit een uitgebreid interview met een gepassioneerde spreker, een vernieuwende live-act en een stevige dosis humor, gehost door Sammie Sedano, deejay Slimsalabiem en een wekelijks wisselende tafelgast. Ook gaat Club Talks voor iedere aflevering de straat op en worden er voor iedere aflevering reports geschoten over de sprekers en over actualiteiten. Dit wordt vervolgens uitgebreid besproken aan tafel. Verwacht inzichten, keys, kennis maar ook een hoop plezier.

waar ligt jouw passie?