CLASS OF CULT NORTH

Ons buddy-project is ontstaan met als doel gevestigde makers uit de omgeving te verbinden met jonge autodidacte makers, om zo de jongeren de kans te geven in gesprek te gaan met rolmodellen die hen kunnen inspireren. Het proces begint met een intakegesprek waarin we de wensen van de jonge makers bespreken en vaststellen wat ze willen leren. Vervolgens maken we een match met een professional uit ons netwerk, die fungeert als ‘buddy’. Samen met hun buddy werken de jonge makers gedurende meerdere sessies toe naar een eindpresentatie, waarvan de vorm kan variëren afhankelijk van de discipline.

In totaal kunnen we 12 deelnemers plaatsen in dit intensieve buddy-programma. We ondersteunen deze jongeren ook bij het professionaliseren van hun werk, bijvoorbeeld door hen te helpen bij het schrijven van aanvragen en het realiseren van optredens en exposities.

In het verleden hebben we al samengewerkt met jongeren van The Class of Cult North aan diverse projecten, waaronder een short movie voor Grande Loge met Elten Kiene en Malique Mohamud, de TV-serie Expeditie010 met Gabs Wildebras voor Open Rotterdam, de expositie ‘Po Di Terra’ bij het Maritiem Museum en de expositie ‘Good Night, No Sleep’ bij het Van Gogh Museum Rotterdam.

 

 

MORE LIFE

Dinsdag en Donderdag | 16:00 - 19:00 | Insulindestraat 60

Elke week bieden we jongeren uit de omgeving de kans om op een laagdrempelige manier aan hun passie te werken en kennis te maken met verschillende creatieve disciplines. Op drie dagen per week stellen we de locatie beschikbaar voor activiteiten zoals muziek, theater, spoken word, fotografie en videografie. We hebben een team van jonge professionals en sociaal werkers om niet alleen de groei op creatief gebied maar ook de mentale gezondheid en domeinen zoals school, werk en fysieke gezondheid niet over het hoofd te zien.

In samenwerking met partners zoals JOZ, Excelsior Foundation, Kinderparadijs, Banlieue Foundation, Quardin, SOL en Dock zorgen we passend programma in de wijk waarin de behoefte van de jonge bewoners  vooraan staat. We werken naast welzijnsorganisaties ook samen met culturele instellingen zoals theaters en ateliers. Naast kunst en cultuur gaan we in dit project ook sollicitatietraining en gesprekstechnieken om de persoonlijke ontwikkeling van de jongeren te ondersteunen. Het programma wordt elke 8 weken vernieuwd, waarbij de focus op verschillende disciplines wordt gelegd. Dit biedt jongeren de mogelijkheid om diverse creatieve terreinen te verkennen en te groeien in hun passies. More Life richt zich op jongeren uit Rotterdam Noord (‘t Oude Noorden, Provenierswijk en Agniesebuurt) en Crooswijk.

Pure Love Academie

Woensdag | 18:00 - 21:00 | Insulindestraat 60

De Pure Love Academy is een wekelijks programma dat zich richt op singer-songwriters, instrumentalisten, deejays en beeldende kunstenaars. Hier werken ze samen aan hun groei binnen hun eigen kunstvorm en op artistiek gebied. Elke maand staat in het teken van het voorbereiden van een vertoningsmoment, waarbij de deelnemers individuele opdrachten krijgen om ook in hun eigen tijd aan hun passie te werken. Hoewel de Pure Love Academy deelnemers aantrekt uit heel Nederland, ligt de focus op jongeren uit Rotterdam. Dit programma biedt hen een platform om hun talenten verder te ontwikkelen en te delen met een breder publiek.

The Word Club

Donderdag 19:00 - 21:00 | Insulindestraat 60

The Word Club organiseert wekelijkse bijeenkomsten voor woordkunstenaars, met als doel gezamenlijk te netwerken en persoonlijke ontwikkeling te bevorderen. Ons programma biedt zowel schrijfsessies voor beginners als verdiepingslessen voor meer ervaren woordkunstenaars, zodat we iedereen op zijn of haar niveau kunnen ondersteunen. Samen werken we aan diverse projecten, zoals publicaties, poetry slams en schrijfopdrachten met uiteenlopende thema’s. Elk seizoen streven we naar een grootschalige eindpresentatie, zoals een expositie, een publicatie of een audio-collage, om de resultaten van onze inspanningen te delen met een breder publiek. Ook organiseren we uitwisselingen met collectieven door het gehele land!

Cult North Radio

Cult North Radio is een online radioplatform dat is opgericht met als doel jonge makers zichtbaarder te maken en in de schijnwerpers te plaatsen. We hebben opgemerkt dat er weinig kanalen zijn die specifiek gericht zijn op deze groep. Traditionele radio en televisie zijn vaak te exclusief, terwijl de meeste online nieuwsbronnen zich richten op bekende Nederlanders of schokkende verhalen. Cult North Radio bestaat uit diverse programma’s, waaronder muziek, interviews, panelgesprekken en hoorspellen. We nodigen jonge artiesten uit om nieuwe muziek in te sturen, theatermakers om te praten over hun nieuwste producties, en we gaan in gesprek met jonge politici over hun missies en visies. Dit platform biedt jonge talenten een kans om gehoord te worden en hun werk met een breder publiek te delen.